Omul în toate gândurile lui

Creiervl are o calitate extraordinara pentrv care ii svnt adanc recvnoscator. Calitatea in cavza este cea care iti permite sa nv retii ceea ce nv te intereseaza, iar al mev creier se descvrca cv brio. Citeam devnazi, parvenindv-mi prin marele Fisbvc, despre o carte a vnvi tip, Oliviu Craznic, aparvta acvm nv stiv cat timp si de care mai avzisem, dar fara sa-mi manifest interesvl intrv citirea datelor ei biografice mai detaliate. In acel articol, de pe vn blog, cred, despre carti, era lavdata aceasta carte care, cica, contine in paginile sale stilvl gotic. Din memoria sfasiata fara de oprire de catre creier spilcviesc ceva: roman gotic, decor care se incadreaza in stil, svmbrv si stil mort de vreo, hm, sa tot fie dova svte de ani. Pe cat de repede a aparvt stilvul in Vest, pe atat de repede a disparvt incat pvteam si noi sa-l trecem cv vederea. Dar nv, d-nvl Oliviu a zis ca poate scrie in el. Inainte de a critica decizia, cateva cvvinte despre carte: este cv vampiri, contese, ceva nobili, decor de-ala de old fashion castle, vampiri, intrigi, vampiri, contese. Cam atat. Asa, revenire la stil.

Pe vremvri demvlt apvse, adica incepand cam acvm vn secol, vn tip cv mvlte inclinatii pre nvmele sav Tudor Arghezi a incercat o apropiere de literatvra occidentala. Si i-a cam iesit. Asa, intrasem si noi in norme, aveam mvlte decenii mai tarziv si modernism si cvrentele care i-av vrmat si parea ca pvtem si noi treaba aia cu pixvl, literatvra. Apoi s-a stins totvl. In prezent este lavdata o carte care este scrisa intr-vn stil mai vechi decat proteza strabvnicii. Si a fost scrisa in secolvl lvi 21. Vorba lvi Brancusi, „v-am lasat saraci si prost si v-am gasit si mai saraci si mai prosti”.

Vrmatoarea opera de arta literara va fi insvsi articolvl asta pentru ca, dvpa cvm majoritatea a observat deja, este scris cu v in locul mai uzualului u tocmai pentru a parea ceva important sau arogant. Dupa aceasta opera literara va urma alta mai profunda, va fi o copiere a picturilor rupestre si la final va fi o intoarcere la radacini, sau mai bine zis la crengi, adica vom urca cu totii in copaci iar. Este mult mai usor sa stagnezi decat sa inovezi, dar totusi, pe orice stagnare sa nu punem laurii prea maririi.
Posted from WordPress for Windows Phone

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: