Omul în toate gândurile lui

Domnul Pork are cât se poate de multă dreptate. Romantismul trebuie dozat bine şi în cantităţi mici, altfel rişti să creezi despre tine impresia unui pămpălău. Spun asta pentru că nu poţi tu, bărbat de 30 de ani cu veleităţi de mare macho şi virilul numero uno, să visezi după cai verzi pe pereţi călăriţi de domniţa X cu ochi umezi de căprioară şi zâmbet suav ca susurul unei ape de munte într-o arşiţă de Sahară.

De altfel, poţi fi vreun pervers sadomasochist, fetishist şi BDSM-ist doar dacă-ţi place şi doar dacă îţi stă în caracter, la modul că oricum nu vei lăsa fascinaţia pentru vreo insulă pustie în mijlocu’ oceanului în schimbul vreunei fantezii sf’iste reprezentate de’un viol prin vreo scară de bloc sau lift, sau mai ştiu eu ce…

Sunt foarte multe femei cărora le place felul romantic al unui tip, nu zic nu şi mie. DAR nu romantism d’ăla siropos din care să se prelingă îngreţoşarea persoanelor ce asistă la scenă (fără voinţa lor). Ceea ce mi se pare okay din punctul ăsta de vedere este combinaţia aia…când ştii să pui picioru’n prag dar totuşi să nu fii bădăran. Să fii ferm şi atent, puternic dar finuţ, în niciun caz molâu şi lipsit de personalitate dar nici vreun gherţoi sau ţopârlan.

Aşa încât, domnii mei potenţi… psihic, zic sunteţi cât se poate de minunaţi chiar dacă zdrăngăniţi vreun Chopin sau vreun Bach, chiar dacă posedaţi sau sunteţi stăpâniţi, chiar dacă preferaţi lumânările în locul unei perechi de cătuşe. Sunteţi minunaţi atunci când nu sunteţi nici într-o extremă (romantism siropos) nici în cealalta (vezi perversitate, sadomasochism, etc) ci pe undeva pe la mijloc bălăngănindu-vă nunaţat între malurile meandrice înalte şi umezi ale existenţei.

Hai că îl ultima frază m-am scos. şi ca să mă scot de tot, am terminat. Deci, da.

Reclame

Comments on: "Pledoaria mea pentru Romantism" (3)

  1. […] homuluniversalis.wordpress.com : Domnul Pork are cât se poate de multă dreptate. Romantismul trebuie dozat bine şi în cantităţi mici, altfel rişti să creezi despre tine impresia unui pămpălău. Spun asta pentru că nu po… ( in urma cu cateva secunde ) 0 vizualizari  |  via Nelida |  Ingroapa |  |   |  | Omul si Viata […]

  2. domnul de 30 de ani said:

    Eu cred ca perceptia generala despre romantism este gresita. Absolut gresita. Femeia nu este interesata de romanticul Romeo atata timp cat el nu fute bine si apasat. Romantismul singur nu inseamna nimic. In cel mai bun caz starneste simpatie cu radacini in compasiune. Romantismul este potrivit in doze mici, combinat cu transpiratie si testosteron. Galanteria, inteligenta, romantismul, si toate calitatile Pamantului insumate, dau rezultat zero in fata unei femei daca se intalnesc toate intr-un eunuc. Sa ne intelegem, exact asa sta treaba. Ne-au mintit. Au deformat realitatea in carti si in filme, omenirea a fost invaluita de o pacla de minciuna. Acea pacla de minciuna poarta dincolo de ea adevarul despre OM si sufletul uman. In schimb, s-au promovat mereu idealurile, utopiile, visele, dorintele, aspiratiile.

  3. „Sunt un bulangiu pervers, un romantic francez.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: