Omul în toate gândurile lui

Intr-o zi insorita din batranul august, mai pe la mijlocul lui, domnul T. isi lustruia de zor masina pentru o iesire cu familia la padure, la un gratar, la o bere, la ce face romanu’ cand are liber. Pe langa familia deja numeroasa de patru persoane cu el inclusiv, domnul T. o mai chemase pe sora acestuia cu a ei familie de trei. S-au intalnit la domnul T. acasa, au deschis o sticla de bere pentru a incepe frumos plimbarea si au plecat la drum.

La padure frumos, lume multa, si faceau ce face tot romanu’. Unii aveau in grija poluatul cu pet-uri, altii cu hartiile si ambalajele de la mici, altii doar se asigurau de buna hidratare a copacilor din zone. Deh, cand berea apasa, nu-i rost de a o lasa de capul ei. Domnul T. nu s-a abtinut de la nimic, nici de la bere, nici de la mici, ba chiar a reusit si sa polueze in toata modurile introducand si muzica din masina in decorul acustico-neplacut. Dar vorba vine, mai si pleaca, asa ca si oamenii au plecat, domnul T. in masina cu familia, si sora in masina ei cu familia.

Soarele inca musca usor din orizont iar cele doua masini se regaseau pe strada catre casa cand, dintr-un nemaivazut infinit intunecat, buf! o masina trece regulamentar pe verde, iar domnul T. nu o mai poate ocoli. Nici sora nu mai ocoleste masina domnului T., iar dezastrul poate fi schitat in cateva cuvinte: si-au futut toti masinile.

Domnul T. si cumnatul sau au iesit grabiti din masina cu cate ceva tare in mana. Care cu o bata, productie proprie de tara pentru domnul T., care cu un antifurt, proaspat adus de cumnat din Spania. S-au dus grabiti si cu chef de a discuta calm problema cu omul din masina din fata. Acesta, garbovit si imbatranit de cei 50-60 de ani afisati, a incercat sa explice problema. Domnul T. a zis ca stie alta forma de dialog si a deschis-o cu o bata-n geamul masinii. Cand sa se mai avante cu o formula de dialog, din dreapta lui soseau la vreo 5 barbati, fara arme, dar mai masivi decat un culturist intr-o zi buna, cu diverse saluturi, cel mai apasat fiind „pastele ma-tii asta’ si maine, te iei de tata, ba!?”.

Domnul T. a incercat sa improvizeze o scuza, cum ca asa-i pe la ei, ospitalitate mai mare. Dar ospitalieri erau si feciorii, iar ei n-au pregetat si i-au batut putin obrazul, cu pumnul, ce-i drept, ca sa-i spuna ca nu asa se face. Cum, necum domnul T. a scapat destul de bine, cumnatul la fel, baietii s-au multumit sa-i lase in viata, care cu o mana in ghips, a domnului T., care cu un picior, cumnatul in aceasta cauza. Baietii, ca tot romanu’, ospitalieri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: